Hindeloopen

Inspiratiebron voor de fontein van Hindeloopen is de levensboom op het stadswapen, met het hert en de hinde die hem omringen. De boom symboliseert de levensenergie, maar staat ook voor wijsheid. Het hert en de hinde voeden zich hiermee. Nu zetelen prachtige exotische vogels in de boom. Als je op het grote, houten gewei zit dat de boom omringt, zie je hoe ze waterspuwend met elkaar ‘praten’. Over ons?

Koper, staal, Accoya-hout, steen
Boom: 3,6 m hoog, 2,5 m breed; geweien: 7,5 m lang, 2,1 m hoog

Inspiratiebron: Het oude stadswapen van Hindeloopen
Locatie: het veldje bij de Nieuweweg
Adres: Nieuweweg 1, 8713 KA Hindeloopen

flora-fauna

Flora & Fauna

Shen Yuan

Ontstaan

Speech Shen Yuan

Speech uitgesproken tijdens de opening van 11fountains op 18 mei 2018. HINDELOOPEN – SHEN YUAN Ik voel me zeer vereerd dat Anna Tilroe me heeft uitgenodigd om deel te nemen aan dit 11fountains project. De inspiratie voor het concept van mijn fontein heb ik gehaald uit de historie en cultuur van Hindeloopen en het wapenschild […]

Meer informatie

Chinese levensboom komt aan in Hylpen

De levensboom van Shen Yuan is zo’n twee maanden per zeecontainer onderweg geweest vanuit China.Vandaag kwam de boom aan bij Skipshelling Blom in Hindeloopen. Met dank aan PAX Integrated Logistics die hemel en aarde hebben bewogen om de boom op tijd in Hylpen te krijgen.

Meer informatie

Paradijsvogels

De vijf vogels voor de levensboom van Hindeloopen worden met de hand gemaakt in China. De vogels gaan water spuiten. Kunstenares Shen Yuan heeft ze vormgegeven in klei, waarna ze in roodkoper gegoten zijn. Ze worden gedecoreerd met email cloisonné.

Meer informatie

Levensboom uit China

Shen Yuan maakt haar levensboom zelf in China. Zij doet dat bij een studio waar ze vaker mee werkt en die haar wensen en werkwijze kent. 17 juli 2017: Shen Yuan heeft de boom in klei geboetseerd. 26 januari 2018: De boom gegoten in goudkleurig koper. 11 februari 2018: De boom wordt aan een frame […]

Meer informatie
Shen-Yuan

Shen YuanCN

Shen Yuan (1959) is een van de weinige vrouwelijke Chinese kunstenaars die tot de internationale kunstwereld is doorgedrongen. In al haar werk toont ze dat culturen elkaar voortdurend onderling beïnvloeden, maar ook dat je daarbij je eigen achtergrond niet hoeft te verloochenen. Steeds zie je sporen van de traditionele Chinese kunst gecombineerd met een indrukwekkend ambachtelijk vakmanschap. Dit alles past naadloos op de eigen en toch open cultuur van Hindeloopen.

www.kamelmennour.com

Beleef Hindeloopen

Vind je het Fries al moeilijk om te verstaan? In Hindeloopen spreken ze een sterk afwijkend accent: Hindeloopers. Dit dialect behoudt de Middeleeuwse klinkers en heeft daardoor een heel eigen klank. Hindeloopen was vroeger een stad die leefde van wat de natuur bood. Ze leefden van de visserij, de haven en de verkoop van jenever en wol…

De schippers van Hindeloopen vertrokken in hun schepen naar de Oostzee om handel te drijven. In de vroegere jaren kende Hindeloopen zijn eigen klederdracht. Tegenwoordig zijn deze outfits alleen nog te bewonderen tijdens optredens en demonstraties.

Ontdek de 11fountains wandelroutes

Een 11fountains wandelroute is een korte route die je in een middagje kunt doen, daarom kun je de stad rustig ontdekken. Dwaal tijdens je route eens af naar de highlights langs de routes.

Ontdek de wandelroutes

Ontdek de elf steden van Friesland

De een is bekender dan de ander, maar elk van de elf steden heeft zijn eigen charmes en toeristische trekkers. En voor wie ze allemaal wil zien zijn er geweldige routes per fiets, auto, boot of te voet.

Ontdek de elf steden

Overnachten in Friesland

Aan één dag Friesland heb je niet genoeg. Daarom hebben we de mooiste overnachtingsplekken voor je verzameld. Op talloze manieren kan je de nacht doorbrengen in Friesland. Hotels, B&B’s, vakantiehuizen en meer.

Bekijk hier de locaties

Nieuws

Van levensboom tot voorspoedvogel

Wie aan Hindeloopen denkt, denkt als vanzelf aan de typische Hindelooper schilderkunst. Ook Shen Yuan, die de Flora & Fauna fontein in Hindeloopen ontwierp, was onder de indruk van het ambachtelijke schilderwerk en de geschiedenis van het bijzondere stadje. Zelfverzekerd beweegt Titus Stallmann zijn penseel over het hout. Onder zijn vlugge vingers ontstaan als vanzelf […]

Meer informatie

Informatie over de fontein in Hindeloopen nu ook in het Hylpers

Het informatiebord bij de fontein 'Flora & Fauna' in Hindeloopen is voorzien van informatie in het Hylpers. Daarnaast kan je de tekst hier al vast lezen én beluisteren.

Meer informatie