Ontdek de bruisende plekken van Leeuwarden met Hooman!

Wandelroute 11fountains: Leeuwarden

De stad heeft een historisch centrum vol mooie steegjes en straatjes, fijne winkels, uitstekende restaurants, prachtige graffiti-werken op verrassende plekken en genoeg activiteiten om je dagenlang te vermaken. In een uur brengt deze tour je langs een aantal verborgen parels van deze bijzondere stad.

bekijk de route

Op pad met Stadsgezicht Hooman

Ontdek de bruisende plekken van Leeuwarden met Hooman!

ontmoet hooman

Hofstad van de Friese Nassaus

Ontdek in Leeuwarden sporen van de zeven Friese stadhouders van Nassau. In de stad zijn prachtige voorbeelden terug te vinden. Twee paleizen, de Stadhouderlijke graven in de Grote of Jacobijnerkerk en het stadspark Prinsentuin.

ontdek meer

Barts Boekje tipt het leukste van Leeuwarden

Sinds de hoofdstad van de provincie Friesland in 2018 uitgeroepen werd tot culturele hoofdstad van Europa, is Leeuwarden niet te missen.

lees meer

Leeuwarden hoofdstad vol cultuur

Leeuwarden is het ideale uitgangspunt voor onvergetelijke reis door Friesland. Met een centrum dat nu nog het best bewaarde geheim van Nederland is, een toren die schever staat dan het bouwwerk in Pisa en bijzondere mensen die zich de pis niet lauw laten maken maar altijd in zijn voor een babbel en een biertje.

ontdek leeuwarden

Overnachten in Leeuwarden

Op zoek naar een hotel, bed and breakfast of andere accommodatie in Leeuwarden? Hier vind je het grootste overzicht van overnachtingsmogelijkheden. Van appartementen tot groepsaccommodaties, alles om lekker te slapen in de hoofdstad van Friesland.

Lees meer

Eten en drinken in Leeuwarden

Ontdek alle restaurants, cafés, bars en leuke food hotspots die Leeuwarden, hoofdstad van Friesland, te bieden heeft. Het aanbod is enorm. Uit eten in de stad wordt een feestje.

lees meer

Evenementen in Leeuwarden

Friesland, en dus ook Leeuwarden bruist. Alle evenementen, events, activiteiten en uitjes in Leeuwarden vind je op deze pagina. Bekijk wat er te doen is!

bekijk het aanbod