Stadsgezicht Franeker

Ontdek de sterren van Franeker met historicus Josse!

De fonteinen kletteren weer

Op zondag 19 maart was het Kletterdei in Fryslân: de dag waarop de elf fonteinen in de elf Friese steden na een maandenlange winterslaap weer aan gingen.

Lees meer

Kletterdei Konsert terugkijken

Een ‘kletterjend’ muzikaal programma als ode aan vijf jaar 11fountains in Friesland. In de vooravond van de officiële Kletterdei, het moment dat de fonteinen weer aan werden gezet, vond het konsert plaats op zaterdagavond 18 maart in de Martinikerk in Bolsward.

Konsert terugkijken

Wandelroute 11fountains: Franeker

In deze route van zo’n 30 minuten, ervaar je het verhaal achter de fontein en kom je langs de pareltjes van deze stad.

bekijk de route

Op pad met Stadsgezicht Josse

Ontdek de sterren van Franeker met historicus Josse!

Ontmoet Josse

Seeing Stars: donkerte in Franeker

De sterren bewonderen in jouw eigen straat. Het klinkt als een sprookje, maar de Friese stad Franeker maakt dit mogelijk door de lichten uit te schakelen in het project Seeing Stars.

Lees meer

Koninklijk Eise Eisinga Planetarium

Het zonnestelsel in huis. Aan het plafond van de woonkamer van een prachtig grachtenhuis in Franeker bevindt zich het oudste nog werkende planetarium ter wereld.

Lees meer

Eten & drinken in Franeker

Ontdek alle restaurants, cafés, bars en leuke food hotspots die Franeker te bieden heeft. Het aanbod is enorm. Uit eten in de stad wordt een feestje.

bekijk meer

Overnachten in Franeker

Aan één dag Franeker en omgeving heb je niet genoeg. Daarom hebben we de mooiste overnachtingsplekken voor je verzameld. Op talloze manieren kan je de nacht doorbrengen in Franeker.

bekijk het aanbod