Ontdek met Marije de bijzondere IJsfontein in Dokkum.

Wandelroute 11fountains: Dokkum

Natuur en klimaat blijven van invloed op deze meest noordelijke van Friesland, maar tegenwoordig staat Dokkum vooral bekend om de gezelligheid. Shop in de vele boetiekjes, lunch aan het water… Deze 40 minuten durende route brengt je langs natuurlijke hoogtepunten van Dokkum.

bekijk de route

Op pad met Stadsgezicht Marije

Ontdek met Marije de bijzondere IJsfontein in Dokkum.

ontmoet marije

Ontdek de stad Dokkum

Met de Waddenzee en het Lauwersmeergebied als natuurrijke achtertuin, is een week al snel te kort om vanuit Dokkum alle uitstapjes te maken die dit Hoge Noorden te bieden heeft. Het ligt niet aan het einde van de wereld, maar je kunt het vanaf daar wel zien.

ontdek dokkum

Barts Boekje: 6x het leukste van het Friese Dokkum

“Dokkum? Waar is dat ook alweer? We moesten het ook weer even opzoeken hoor, maar we hebben het hier over een stad in de gemeente Noardeast-Fryslân. En weet je…

lees verder

Audiotour Dokkum

Museum Dokkum heeft een gratis audiotour laten ontwikkelen waarmee bezoekers kennismaken met de zeven hotspots van de stad. Bonifatius, Stadsrechten, Bolwerken, Admiraliteit, Bierbrouwerijen, Elfstedentocht en de IJsfontein komen allemaal aan bod in deze audiotour.

Ontdek de tour

Eten & drinken in Dokkum

Ontdek alle restaurants, cafés, bars en leuke food hotspots die Dokkum te bieden heeft. Het aanbod is enorm. Uit eten in de stad wordt een feestje.

bekijk meer