Ze zijn er weer: de enige echte 11fountains oranjekoeken

Algemeen 03-2023

11fountains viert 5 jaar kletterende kunst 

We blazen de kaarsjes uit en proosten met klotsende glazen op het klaterende water. Vijf jaar geleden kregen elf sculpturen van internationale kunstenaars hun levensgrote vorm in elf Friese steden. Van De vleermuis in Bolsward tot De Oortwolk in Franeker. De kunstwerken verbeelden tradities, dromen, volksverhalen, en nemen sinds 2018 de geschiedenis mee de toekomst in. Het jubileum vier je met een echte Fryske Oranjekoeke.

11fountains en Friese ondernemers

Merk Fryslân is in samenwerking met zes Friese gemeentes en regiomarketingorganisaties de samenwerking aangegaan met Friese bakkers om de fonteinen te koppelen aan een bestaand Fries product. Hierbij is gekozen voor de Friese oranjekoek.

Tien Friese bakkers reageerden enthousiast op het initiatief en hebben de exclusieve oranjekoeken opgenomen in hun assortiment. Vanaf heden vind je bij een aantal bakkers een Friese oranjekoek met daarop één of meerdere illustraties van de elf fonteinen in icing, marsepein en/of chocolaatjes. De lekkernijen zijn vanaf 19 maart verkrijgbaar bij de volgende bakkers:

➡ Van der Kloet Brood & Banket Franeker
➡ Van der Kloet Brood & Banket Bilgaard en Wagner in Leeuwarden
➡ Bakkerij van de Werf in Bolsward en Workum
➡ De Boer’s Bakkerij in IJlst
➡ Breimer’s Bakkerij in Sneek
➡ Echte Bakker Eddy de Jong in Dokkum

Op zoek naar meer informatie over de 11fountains? Bezoek dan www.friesland.nl/11fountains  of  www.11fountains.nl.