Ontdek de mooiste stekjes van Workum met Anna.

Op pad met stadsgezicht Anna

Ontdek de mooiste stekjes van Workum met Anna.

ontmoet Anna

Wandelroute 11fountains: Workum

Workum is een stad van kunst en kerken. Uiteraard kun je ook richting de Workumer kust, waar je kunt genieten van watersporters in actie. Of zelf meedoen natuurlijk. Deze route van ruim een half uur brengt je nu eerst langs kunst en kerken in dit Friese stadje.

bekijk de route

Voor de sportievelingen

Workum is een van dé hotspots in Friesland voor kiters. In Workum mag je het heel jaar kitesurfen en is dan ook vooral zomers een drukke spot.

lees meer

Workumer Aardewerk & Friese Kerfsnee Aardewerk

In de pottenbakkerij wordt Workumer Aardewerk vervaardigd: Beschilderd Aardewerk, zoals geboorteborden, huwelijksborden en borden met elke gewenste voorstelling of tekst.

bekijk meer

Workum: stad van de leeuwen

Workum heeft voor iedereen genoeg te bieden: van Jopie Huisman tot gezellige terrasjes, van gildebaren tot natuurwaarden. Je kunt genieten van de prachtige schilderijen van de oudijzer- en lampenkoopman Jopie Huisman maar er is ook een museum waar je kennis maakt met de rijke historie van Workum.

ontdek workum

Overnachten op het water

Voor mensen die van actieve rust houden. Voor schoolreizen, bedrijfsuitjes, familie groepen, vrienden, sportverenigingen, kerkgroepen, individuelen, wedstrijdvaarders, seminaren en collega’s. Noem het maar op.

lees meer