Friesland geeft de elf steden een gezicht

Dokkum 05-2021

LEEUWARDEN – Merk Fryslân lanceert vandaag Stadsgezichten, een nieuwe campagne voor de 11fountains. Gedurende de komende drie jaar maken (potentiële) bezoekers aan Friesland en inwoners van Friesland kennis met elf bijzondere Friezen die elk een jaar lang het gezicht van hun eigen stad worden. Het ontdekken van de 11fountains en andere hoogtepunten in de elf steden staat hierbij centraal. Dokkum is de eerste in de reeks. Later dit jaar volgen IJlst en Franeker. In 2022 en 2023 worden de stadsgezichten van de overige steden bekend gemaakt.

Steden vol verhalen

Stadsgezichten is een vervolg op de 11fountains campagne ‘Ontdek onze steden’ die vorig jaar van start is gegaan. Bij Stadsgezichten draait alles om de verhalen van de stad, de fontein en de bijzondere hoogtepunten in de stad. Een stadsomroeper, schrijver en historicus en kinderburgemeester zijn voorbeelden van markante Friezen die meewerken aan de nieuwe campagne. Hiermee krijgt elke Friese stad een ander stadsgezicht met een eigen en uniek verhaal.

Kinderburgemeester Marije Adema

Kinderburgemeester van Noardeast-Fryslân, Marije Adema, is het eerste stadsgezicht in de reeks van elf stadsgezichten waarmee kennisgemaakt wordt. Marije neemt als stadsgezicht van Dokkum kijkers mee in een video waarin ze vertelt over haar hoogtepunten van de stad. “In Dokkum zijn veel bijzondere dingen om te zien en je kan er veel activiteiten doen”, laat een enthousiaste Marije weten. De coolste plek vindt Marije de IJsfontein: “Ik vind de vorm zo mooi en dat ie zo koud is vind ik heel bijzonder.” De fontein is fascinerend voor jong en oud. De video van Marije is vanaf vandaag te bekijken op www.friesland.nl/stadsgezichten. Daarnaast wordt de campagne ondersteund met posters bij ondernemers in Dokkum en worden de verhalen over de stad verspreid via diverse media. De uitwerking van het concept in Dokkum is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Regio Marketing Toerisme en Stichting Promotie Dokkum.

11fountains wandelroutes

De stadsgezichten bieden een verdieping op de in 2020 gerealiseerde 11fountains wandelroutes. Met deze routes maak je in een middag kennis met de bijzondere bezienswaardigheden van iedere Friese stad. Begin april 2021 volgde hier een aanvulling op met 11fountains.2discover.nl. Via deze applicatie is meer informatie te verkrijgen over de elf steden met bijbehorende fonteinen en leuke horecazaken. Hier vind je vanaf vandaag ook de video van het eerste stadsgezicht terug. Door het scannen van de link op de informatieborden bij fonteinen word je rechtstreeks doorgestuurd naar de online omgeving, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.