11fountains samenreisticket beschikbaar

Bolsward 04-2023

****VERLOPEN****

Kunst is voor iedereen. We willen in Friesland dat iedereen kan genieten van kunst. De 11fountains zijn elf sculpturen van internationale kunstenaars die staan in de elf steden van Fryslân. En deze grootste beeldentuin van Europa is altijd open en gratis toegankelijk. Het is nieuw cultureel erfgoed dat de pijn wil verzachten van een steeds kleinere kans op de meest epische schaatsrace ter wereld, de Alvestêdentocht. Trek eropuit om je cultuurspieren te flexen en bezoek de elf fonteinen in Friesland. 

Duurzaam er op uit

De 11fountains zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en dat maakt het nog makkelijker om ze allemaal te zien. En duurzamer. De bussen en treinen van Arriva stoppen op maximaal tien minuten afstand van een fontein. Van 29 april tot 31 mei 2023 geniet je van extra voordelig reizen. Op Arriva.nl koop je voor €15,00 het 11fountains samenreisticket voor twee personen ( max. 3 kinderen t/m 15 jaar gratis) die je van fontein naar fontein brengt.

Wat is er nog meer

Dit jaar bestaan de fonteinen vijf jaar. Daarom staan we het hele jaar stil bij dit eerste lustrum van de grootste beeldentuin van Europa. Als je ze nog niet allemaal hebt gezien, dan is 2023 hét jaar om dat te doen. 

Alle haltes en stations in de buurt van de fonteinen

Ben je op zoek naar de trein- en bushaltes en stations die dichtbij de fonteinen te vinden zijn? Die hebben we voor je verzameld in een overzicht.