11fountains laat het bloemen regenen in IJlst

IJlst 07-2021

Op donderdag 1 juli tussen 11.30 tot 13.30 uur bracht Visit Friesland in samenwerking met VVV Waterland van Friesland namens 11fountains een bezoek aan IJlst. In het teken van de campagne Stadsgezichten werden de 11fountains fontein, de verhalen en bijzondere hoogtepunten van de stad in het zonnetje gezet. Stadsgezicht en stadsomroeper Harmen de Vries deed dit voor IJlst. Al zijn persoonlijke highlights van de stad zijn te zien in de video die op dezelfde dag live is gegaan op friesland.nl/stadsgezichten. Om dit moment te vieren deelde hij samen met Visit Friesland de mooiste bloemen uit aan bewoners en voorbijgangers in en rondom de Overtuinen. Een leuke knipoog naar de bloemenfontein.

Stadsgezichten

Eerder dit jaar lanceerde 11fountains de nieuwe campagne: Stadsgezichten. Bij Stadsgezichten draait alles om de verhalen en bijzondere hoogtepunten van de stad en de fontein. Gedurende de komende drie jaar maken bezoekers en inwoners van Friesland kennis met elf bijzondere Friezen die elk een jaar lang het gezicht van hun eigen stad zijn. Dokkum was de eerste in de reeks en wordt nu opgevolgd door IJlst. Later dit jaar maken we kennis met het stadsgezicht van Franeker. In 2022 en 2023 worden de stadsgezichten van de overige steden bekend gemaakt.

Onsterfelijke Bloemen

Volgens Shinji Ohmaki vormt cultuur zich, net als de natuur, laag op laag. Nieuwe generaties bouwen steeds weer voort op een grote onderlaag die niet verdwijnt. Precies zoals ook de stad IJlst is ontstaan. De oude, grotendeels verwilderde stinsenplanten zijn tekens van die onzichtbare onderlaag en van de rol van de mens bij de ontwikkeling daarvan. De fontein ‘Onsterfelijke bloemen – Rikka’ verbindt bloeiende stinzenplanten als element uit de Friese natuur met een oude vorm van Japanse bloemschikkunst, Ikebana. Hij symboliseert de eeuwige verbintenis tussen mens, cultuur en natuur.

Kijk voor meer informatie op friesland.nl/11fountains.