De Film

In opdracht van de NTR en in samenwerking met producent Pieter van Huystee Film maakte regisseur Roel van Dalen een onafhankelijke, driedelige documentaire en een film over 11fountains.

11 Friese Fonteinen

Regisseur Roel van Dalen (Ajax – Daar hoorden zij engelen zingen, De Kinderen van de Hondsberg) volgde voor de film 11 Friese Fonteinen gedurende twee jaar het kunstproject 11fountains, in het kader van Leeuwarden-Friesland 2018, Culturele Hoofdstad van Europa.

Hij laat zien hoe curator Anna Tilroe de nauw betrokken Friese bevolking enthousiast probeert te maken voor de nieuwe en spraakmakende waterkunstwerken. Cabaretier Jan Jaap van der Wal overziet alles en geeft op een geheel eigen wijze commentaar in een snedige conference. Vanaf 24 mei in de filmtheaters te zien. Kijk op 11friesefonteinen.nl voor locaties en data. Draait de film niet bij jou in de buurt, kijk hem dan online op Picl.

De film 11 Friese Fonteinen draait op 28 september en 3 oktober 2018 op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Beide voorstellingen zijn uitverkocht.

De gelijknamige driedelige documentaireserie was op 20, 27 mei en 3 juni 2018 te zien bij de NTR op NPO2. Gemist? Kijk online terug.