Shinji Ohmaki aan het werk in Jirnsum

14.03.2018

Shinji Ohmaki is van 13 t/m 16 maart in Jirnsum om bij spuiterij Elzinga het kleuren van de bloemen en vlinders te begeleiden. Met engelengeduld laat spuiter Jetse de Boer zich op de vingers kijken en volgt hij de aanwijzingen van de kunstenaar en zijn assistent Shuhei Miyagawa.

Dinsdag 13 maart:

“Bij mijn bezoek aan IJlst trof mij hoezeer de geschiedenis en cultuur van de inwoners verbonden is met het water en de natuur in het algemeen. Met name fascineerden mij het geleidelijke ontstaan van de stad vanuit het water en het belang van de Stins daarbij. Toen ik hoorde van het bestaan van de oude, verwilderde stinzenplanten viel voor mij veel op zijn plaats. Wat mij als kunstenaar namelijk mateloos fascineert, is dat cultuur iets is wat zich laag op laag heeft gevormd.